Trouwfotograaf Caroline de Reus

Tips bij het zoeken naar een trouwfotograaf

Hoe kies je uit het grote aanbod de trouwfotograaf die bij jullie als persoon en bij jullie trouwdag past? Jullie droomdag vraagt om perfecte foto's. Jullie bruiloft is een belangrijke dag. De trouwfoto’s zijn de enige tastbare herinnering hieraan. De foto’s zorgen ervoor dat je je leven lang van deze dag kunt nagenieten. Daarom is het belangrijk om je foto’s door een goede trouwfotograaf te laten maken. Maar hoe weet je nu waar je op moet letten? Ik geef je wat tips. Handig is om van te voren jullie budget te bepalen en met elkaar te bespreken welke stijl jullie aanspreekt.

ღ  Kies vooral een trouwfotograaf die bij jullie past

De trouwfotograaf is het grootste gedeelte van jullie trouwdag aanwezig. Het is belangrijk dat jullie trouwdag in een ontspannen sfeer verloopt en dat jullie vooral gewoon lekker jezelf kunnen zijn. Kies dus een fotograaf waarbij jullie je comfortabel voelen. Je ziet dat namelijk zondermeer terug in jullie trouwfoto’s. Vandaar dat een klik met de fotograaf zo belangrijk is! Als trouwfotograaf doe ik er tijdens jullie bruidsreportage alles aan om ervoor te zorgen dat jullie je bij mij op je gemak voelen. Ik leg jullie het liefst vast zoals jullie echt zijn, daarom laat ik jullie zo min mogelijk poseren. Ik ben voortdurend alert op mooie, oprechte momenten en probeer zo onopvallend mogelijk te werk te gaan. Sleutelwoorden daarbij zijn: oog voor detail, humor, spontaan, ongedwongen en creatief. Lees hier meer over mijn werkwijze.

ღ  Zoek een fotograaf met ervaring

Bruidsfotografie is een vak apart! Zoek een trouwfotograaf uit die aantoonbare ervaring heeft met bruiloften. Een trouwfotograaf weet precies welke momenten ertoe doen, weet als geen ander hoe jullie het best tot jullie recht komen op de foto, kan omgaan met verschillende lichtomstandigheden en weet jullie fotolocatie optimaal te benutten. Een ervaren fotograaf raakt niet in paniek als op jullie dag iets anders loopt dan gepland. Het allerbelangrijkste: de trouwfotograaf weet jullie op je gemak te stellen met als resultaat mooie ontspannen foto’s. Op de trouwreportage kun je makkelijk bezuinigen, maar bedenk dat jullie je trouwdag niet kunnen overdoen. Laat daarom je trouwdag door een goede fotograaf vastleggen! Ik heb inmiddels tientallen bruidsparen voor mijn lens gehad en ieders unieke verhaal met mijn camera vastgelegd.

ღ  Vind een stijl die jullie aanspreekt

Iedere fotograaf heeft zijn of haar eigen stijl. Ik hou zelf van lichte, frisse foto's met een vleugje romatiek, die natuurlijk en spontaan overkomen. Ontdek welke stijl jullie mooi vinden. Als je weet welke stijl bij jullie past, dan kun je daar makkelijker een trouwfotograaf bij zoeken door te kijken naar het portfolio van de fotograaf. Zo kunnen jullie zien of dat de stijl is die jullie voor ogen hebben. Tijdens het kennismakinggesprek bespreken jullie je wensen. Pin je niet teveel vast op Pinterest, maar kijk vooral of de fotograaf aan jullie wensen kan voldoen en welke ideeën de fotograaf zelf heeft bij jullie dag. Vraag of jullie tijdens dit gesprek een complete bruidsreportage mogen zien, zodat je goed beeld hebt bij het werk van de fotograaf. Vraag de trouwfotograaf ook gerust om referenties van bruidsparen die jullie voorgingen. Kies dus bewust en kies een fotograaf die qua stijl bij jullie past en in wie jullie vertrouwen hebben.

ღ  Voorkom teleurstelling en boek je trouwfotograaf tijdig

Zodra jullie een datum hebben, doen jullie er verstandig aan de trouwfotograaf te boeken. Het trouwseizoen ligt in Nederland tussen mei en september. Populaire trouwfotografen zijn tijdens het hoogseizoen al snel volgeboekt. Trouwen jullie in een van deze maanden, oriënteren jullie je dan tijdig op het vinden van een trouwfotograaf.

ღ  Maak afspraken

Als jullie een fotograaf gekozen hebben, is het belangrijk dat jullie over de trouwreportage goede afspraken maken. Spreek de dagplanning inclusief trouwlocaties en jullie wensen door. Welke momenten, details en personen willen jullie absoluut op de foto hebben? Brainstorm met de fotograaf over locaties en mogelijkheden en vraag de fotograaf naar creatieve ideeën en tips. Aangezien het weer in Nederland nog wel eens spelbreker kan zijn, is het goed om na te denken over een geschikte binnen trouwlocatie. Als het goed is, valt er op de dag zelf dan niets meer te regelen en kunnen jullie volop genieten!

 Kijk hier of jullie trouwdag nog vrij is!
images/ALGEMEEN/PORTFOLIO2020/Trouwfotograaf_Zeeland_Caroline_de_Reus_Fotografie_504.jpg

Suzanne & Paul

images/BLOG/Caroline_de_Reus_Fotografie_trouwreportage_Zeeland.jpg

Vera & Jean-Paul

images/TROUWEN/Trouwreportage_Middelburg_Vlissingen_Caroline_de_Reus_Fotografie.jpg

Edwin & Stefanie

Lindenberghstraat 31, 4475 AT Wilhelminadorp

(+31) 06-12876309

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KVK nummer 20167095